To benchmark or not to benchmark

Wij geloven in de waarde van data. Data helpt je richting te geven aan je beslissingen. Het helpt je je onderbuik gevoel te bevestigen of geeft je juist nieuwe inzichten die je anders gemist had. Event data (data met een tijdsaanduiding) maakt nog veel meer mogelijk. Zo kun je trends ontdekkingen en vergelijkingen maken met voorgaande jaren. Je kunt zelfs de werkelijke processen laten zien en vergelijken met hoe die processen vooraf bedacht waren. Dit legt vertragingen en bottlenecks bloot waarmee je je processen, en dus je bedrijf, significant kan verbeteren.

Het afgelopen jaar stond voor ons in het teken van het overbrengen van deze boodschap en bedrijven daarmee te motiveren om met hun data aan de slag te gaan. Dat blijkt een lastige boodschap en dat heeft een duidelijke reden: de meeste bedrijven herkennen wel dat er waarde in hun data zit, alleen weten ze niet waar ze moeten beginnen. Deze drempel wordt vaak verhoogd door een vorm van wantrouwen over de veiligheid en controle van data en data delen. Technologisch gezien kunnen we deze zorgen wegnemen met ons Autorisatie Register en kunnen we bedrijven helpen met de implementatie via onze consultancy methodieken. Die oplossingen werken, alleen het verhaal dat erbij hoort leunt te veel op tooling en technologie en dat slaat minder makkelijk aan.

Sinds een paar maanden zijn we daarom bezig om ons verhaal te focussen op het helpen van bedrijven met hun eerste stappen op het gebied van data en de toegevoegde waarde die daaruit voortvloeit. We hebben een duidelijke uitdaging geformuleerd waar wij denken dat de data-reis voor 80% van de bedrijven start. We hebben een duidelijk 3-stappen plan uitgewerkt en dit vormgegeven in onze website. Kijk gerust even op www.poort8.nl :)

De eerste stap is een benchmark. Hierin maken we op basis van een interview van slechts één uur inzichtelijk hoe een bedrijf ervoor staat op basis van beschikbaarheid van data, data analyses, en data verbindingen met partners, klanten en leveranciers. We vergelijken dit met het gemiddelde van alle benchmarks, geven een kijkje in de mogelijkheden in de nabije toekomst en geven tot slot nog een tip voor de volgende stap. Kijk voor een voorbeeld gerust even naar het Benchmark Example PDF of op Poort8 benchmark. :)

We kunnen jouw hulp ook gebruiken! Ken je een bedrijf dat hierbij gebaat kan zijn of wil je je eigen bedrijf een keer onder de loep nemen? Laat het ons weten! In 2020 is de benchmark kosteloos.

Previous
Previous

Bedrijven willen benchmarks en dashboards

Next
Next

“U wilt hier linksaf. Mag dat?”