Odyssey Ignite
Gisteren was een mooie dag! We hebben voor onszelf bewezen dat we een steengoed team zijn. We hebben een nooit netwerk aangelegd voor de toekomst. We hebben een open protocol voor datadeling in de logistiek met veel potentie neergezet. Als kers op de taart hebben we dit alles gedaan in een wereldwijd hoog aangeschreven hackathon waarin we de sterke concurrentie achter ons hebben gelaten. Kortom: klasse gewerkt!
Odyssey staat voor meer dan alleen een weekendje hacken. Zij staan voornamelijk voor de implementatie en adoptie van de oplossingen daarna. Dat is ook de reden waarom zij, in tegenstelling tot de meeste andere hackathons, de opdrachten al van te voren bekend maken. Dat is ook de reden waarom ze dit jaar voor het eerste een dag voor de winnaars achter de hackathon aan hebben gepland: Odyssey Ignite. Op deze dag willen ze de samenwerking ‘ontsteken’, een eerste stap zetten samen met de opdrachtgever en zijn relaties en concrete afspraken maken voor de toekomst.
Zodra we binnen komen, merken we gelijk dat de sfeer anders is. Het gaat niet meer over bouwen aan de oplossing in een ‘mysterieuze’ setting, maar het gaat over voet aan de grond krijgen, implementeren en adoptie. Dit past goed bij deze dag, dus erg positief! We worden als helden onthaald en één voor één over het podium geleidt. Er zijn veel extra genodigden in de zaal. Prins Constantijn van Oranje is een van de genodigden en zelf beschermheer van de hackathon. Hij en een aantal anderen krijgen wat podium tijd en dan gaan we aan de slag met onze opdrachtgever, zijn relaties en onze oplossing.
De dag verloopt goed. We duiken er een tijdje inhoudelijk. We bespreken de business potentie. We bespreken ook de huidige knelpunten in datadeling en hoe we die mogelijk met dit open protocol kunnen oplossen. Vervolgens sturen we aan op een eerste business case met 3 partijen: één vervoerder, één verzekeraar en één data specialist. Dat lukt. We gaan aan de slag met de gegevens die via sensoren nu wordt opgehaald door de vervoerder. Deze zullen via ons open protocol autorisatie register gedeeld worden met de verzekeraar die vervolgens hiermee aan de slag kan en dit via analyses tot informatie kan verwerken. De transporteur heeft dan via ons autorisatie register weer toegang tot die informatie. Daarmee is de cirkel rond. We spreken af om over 3 weken bij elkaar te komen, hoe laat een waar. Ondertussen zullen wij de case verder uitwerken en delen met de andere partijen.
En dan is de Odyssey Hackathon 2019 toch echt afgelopen. Het was een magisch avontuur waar we allemaal nog lang aan zullen terugdenken. Voor Poort8 betekent het ook aan belangrijke mijlpaal waarop hopelijk nog vele jaren kunnen terugkijken. Nu de auto in en terug naar de Randstad.